Friday, November 23, 2012

gonna miss "group enam"

tinggal berapa minggu je lagi aku kat bumi unisel ni, dengan kawan-kawan yang dah macam adik beradik nih..ohmai, mcamana aku nak tahan menangis kalo ak rindu diorang nanti . .

macam mana tak rindu kalau hari-hari kita asyik bersama je kan. kalo dengan bopren ambik masa berjam jam je dating. dengan bestfriend ni siang malam pagi petang, segala perangai setan kita dah ada dalam poket diorang dah. kalo dah habit suke korek idung calit bawah katil tu, lupekanlah hasrat nak berselindung. mmg takkan selamat.


ini housemate, mmg rapat gilewww, tapi sorang lagi dipaksa snap pict ni. ana!
kami ni ber enam sebenarnya dan telah pun bersemangat assabiah . asal ada group essignment, semua idung kembang kempis pandang wajah each other, dah tahu siapa masuk group mana. kalo lect nak satu group tiga org, kami terbahagi dua, kalo  satu group nak lima orang, kami mintak nak enam orang. jeng! jeng! jeng!

tapi hidup tak selalunya adil, kadang-kadang lect tukar angin pilihkan groupmates, so kami semua terpecah. no wonder lah sebab kami suka cabaran. dan kami sangat berdayasaing. sangat!!


bukan setakat rapat dengan housemates je. classmates ni pun dah turut bersemangat assabiah dah pun. dah sebati dalam kehidupan, asal ada pertelingkahan yang libatkan ahli group, semua turun padang. 
"jangan cari pasal dengan group enam kalau hidup tanak jahanam"


dan perangai masing-masing pun aku dah hafal satu-satu, tiada siapa antara kami yang selesa berada di tangga bawah. setiap semester, ada je rama-rama keluar dari kepompong. tiba-tiba eh dia nih dapat 4flat, tiba-tiba eh dia ni highest pointer, tiba-tiba eh dia ni lecturer puji.,tiba-tiba eh zulhijjah kapel dengan zikri. gluppp!!  semua senantiasa help each other out menuju kejayaan bila salah satu berjaya,yang lain pukul gendang :')


btw group kami kalo join ape-ape pertandingan, tak pernah kalah. .Alhamdulillah :'). bila dengar orang-orang lain bergaduh bermasam muka dengan kawan sendiri, aku terpiker sendirian, eh group enam tak pernah bergaduh kan, setakat salah paham, merajuk sikit-sikit tu normal. biasanya perempuan lah yang selalu merajuk, alah perempuan kan PMS,PMS pula bukan emo dengan kawan je tapi dengan alam semester sekali. harap maklum!!.


fakta mengatakan group enam gile camera.

ketahuilah group enam. yang aku tak mampu achieve kehidupan se-best ini tanpa korang. korang buat hidup aku teruja dan ceria walaupun  berada di ulu pedalaman yang dipenuhi taik-taik lembu. Terima kasih kesayanganku!

sebelum tutup cerita, dan sebelum aku lupa, sebelum ni kami kehilangan salah sorang ahli group. dia meninggal sebab sakit lekumia. Allah swt sayangkan dia, sebab tu Allah swt nak jumpa dengan dia. guys, kita dekat sini doakan arwah supaya ditempatkan di tempat orang-orang yang beriman. 

bila kami free, kami akan buat tahlil untuk arwah.


sigh. i miss you guys so much! i hope all of you are doing your best right now, despite not being around each other. everyone is just one call away. remember that! lakukan apa yang kita nak, pegang prinsip 

"biar malu seminit,jangan menyesal selamanya"



kbai~

35 comments:

Aishah Jahirah said...

kenangan terindah tu bersama sahabat2 mengharungi susah n senang...al-Fatihah utk sahabat yang telah pergi...dah keje nti,mesti rindu zaman student..:)

Kakzakie said...

Sungguh bersama teman masa belajar sampai bila-bila pun akan jadi kenangan manis. Susah-senang yg dilakukan bersama memang indah.

Noraim said...

sy dah rasa berpisah dgn kwn2 yg rapat dgn kita. perit2 tu mmg perit tp berpisah tu mesti. huhu.

nur anis said...

memang kenangan terindah sangat ni..:)

cerita best said...


jom kita join segmen pakjoe senang je bkn susah pun ....kita blh tambah kenalan baru seperti aaron aziz,farid kamil hahaha http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2012/11/segmen-jom-tukar-dan-kenal-rakan-blogger.html

nn lylyn said...

dah abis =) tahniah dik.. mesti rindu saat ni nanti..dah kerja xde kawan2 yang byk2 nak huha mcm ni lagi..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

kenangan terindah kan yg mesti sukar nk lupakan

Lyaa Suriany said...

wah
memang close gila ni..

kay_are said...

seronok kalau dapat group satu kepala macam tu kan.. cume part group tu aku pun memang macam tu. ade team sendiri =P ape pun semoga persahabatan kekal sampai bile2 ye.. =)

ekabukanmakcikkau. said...

bestnya. aku plak kalo lepas ni dpat sambung belajar lagi aku nak sangat dengan kawan aku yang 2 ekor tu sobssss

aku HaniAsyira said...

kenangan masa study memang terbaik kan..

cik wanie Lovela (CWL) said...

tak lama lg pakai jubah..bestnya..xsaba lak

cinta siswi said...

waaa.. xleh bayang next 3years.. nk berpisah dgn kawan2.. huhhh

chemay said...

tak suka detik2 perpisahan.
ambek masa 3 4 mggu jugak baru nak sembuh dari rasa sedih tu
:(

tirahzairi said...

so bila nak lepak ngn tirah plak...??? hihi...unisel dekat je kan dengan uitm...ngeh3

kak nora said...

bunda ziarah anak2 kat sini..

Pendamba Mawar said...

kenangan bukan sesuatu yang mudah untuk kita lupa..selagi ia tersemat dihati ia pasti akan kekal utk selamanya

SiS NaD said...

Salam Widiea...

Congrats ya! Moga apa yang dipelajari dapat dipraktikkan dengan jaya... (^_____^)V

Daeng on duty said...

Salam, kalau nak cuci-cuci mata jemputla jenguk-jenguk blog saya ada long sleeve maxidress & jubah cotton denim yang stylish leh pakai g pejabat, kuliah, atau jalan2 saje.

-->http://hiasanterindahstore.blogspot.com/

Tq ye:)

Edy Fee said...

wah gambar telekung tu yang mahal.hehehe

saifudin said...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Kita semua selalu dihadapkan pada ribuan kesempatan emas yang tersamarkan dengan baik oleh kesulitan.

saifudin said...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Kita semua selalu dihadapkan pada ribuan kesempatan emas yang tersamarkan dengan baik oleh kesulitan.

outbound malang said...


Nice blog :)
salam kenal sobat :)
bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Senyuman adalah sedekah yang indah, karena dengan sedekah senyuman, manusia takkan pernah merasa berhutang apa-apa dan tak kan membuat orang lain merasa terhina
ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ....

eintan nurfuzie said...

happy friends :)

HeNRieTTa JoSe said...

kenangan akan terus menjadi kenangan dan tetap dalam ingatan....

Nasuha said...

nmpk akrabkn..

outbound malang said...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

outbound malang said...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

outbound malang said...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

Edy Fee said...

haha sian yang kene amik gambar tu.kate 6..tp dlm gmbr 5.haha suruh la org lain snap.hahaha.hurmmm gmbar last.awat nak terjun tingka tu.ahah sabaq2

Edy Fee said...

haha sian yang kene amik gambar tu.kate 6..tp dlm gmbr 5.haha suruh la org lain snap.hahaha.hurmmm gmbar last.awat nak terjun tingka tu.ahah sabaq2

O CIKTEDDY said...

tersenyumtengok gambar2 ni..nampak bahagia disitu :)

Anonymous said...

Nice answers in return of this question with firm arguments and describing everything about
that.

Here is my weblog - how to buy a car with bad credit
My website - how to buy a car,buying a car,buy a car,how to buy a car bad credit,buying a car bad credit,buy a car bad credit,how to buy a car with bad credit,buying a car with bad credit,buy a car with bad credit,bad credit car loans,car loans bad credit,auto loans bad credit,bad credit auto loans,buying a car bad credit loans,bad credit loans cars,buying a car and bad credit,how to buy a car on bad credit,buying a car on bad credit,loans for cars with bad credit,auto loans for bad credit,buying a car with bad credit,how to buy a car with bad credit

Anonymous said...

Fantastic blog! Do you have any tips and hints for aspiring writers?

I'm hoping to start my own website soon but I'm a little
lost on everything. Would you advise starting with a free platform like Wordpress or go for a paid option?
There are so many options out there that I'm completely overwhelmed .. Any ideas? Thanks a lot!

My web site buy A car with bad credit
Feel free to surf my blog post buying a car with bad credit,buy a car with bad credit,how to buy a car with bad credit,buying a car,buy a car,how to buy a car

Anonymous said...

Fantastic blog! Do you have any tips and hints for aspiring writers?

I'm hoping to start my own website soon but I'm a little lost on
everything. Would you advise starting with a free platform like Wordpress or go for a paid option?
There are so many options out there that I'm completely overwhelmed .. Any ideas? Thanks a lot!

Here is my web page buy A car with bad credit
my web page - buying a car with bad credit,buy a car with bad credit,how to buy a car with bad credit,buying a car,buy a car,how to buy a car

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...