Tuesday, October 25, 2011

ape daaaaa....


sedang dy  record majlis convocation tadika


aku lak sibuk  record dia..hahaha

yeah! ak berani letak pict dy di sekitar blog aku sbb aku yakin dan pasti dy xtaw ttg kewujudan blog nih..wahahahahahaah gelak jahat!!
 sayang..ni bru intro taw,skit lagi siap la hang narrr..

sorry sbb ego skit,bkn ape,sy mls la nk tnjuk2 kasih syg nih,takut nati lebih air liur dari mulut..taw kan mksudnya..xpe2 akn diterangkan nanti.

kat sini sy luahkan segalanya sbb sy pasti awk x taw sy ade "widiea budak jahat"!!!

love you sayang..adeh!!!!

Monday, October 24, 2011

25 Things Random Giveaway "versi" Penmerah.com

org lain berpusu-pusu join xkan aku x join lak kan..x adil la mcm nih! lgipun dy punye hadiah..fuhlamakkk cair anak tekak ak nengok,walaupun dh bleh agak ak takkn menang :'( 
adeh! ak bkn ape cume ak ni fobia sket ngn hadiah2 ni,almaklum lah ak x penah dpt cabutan bertuah or hadiah2 yg sewaktu dgnnye..perghhhhhhh ayt pangcin nk mntk hadiah dr penmerah.com,eh! betul ke eja "pangcin" tu..bkn ke "pancing" lantak ah...

korg!! xkn tgk je kot..jom la join,lawan-lawan aku tp kalo kau menang kongsi-kongsi la hadiah erk,jgn nk bakhil sgt la ngn aku ,ak suggest utk kau pon dh ckup baik.


nmpak banner comel nih?? tekan je,then join random giveaway,then menang,then dpt hadiah,then share ngn aku..lagi satu,korang wajib komen setiap entri-entri penmerah taw..selain utk dptkn ilmu,bertukar pndapat,bg nasihat or sewaktu dgnnye,penmerah dh sediakan brmacm-mcm hadiah utk si komen yg setia.so aku tnpa berfikir pnjang akan sentiasa setia dgn penmerah!! korang????

okeyh aku tag si comel dn si kacak erk..


then semua yg baca entri ni aku tag okeyh..so jom terjah n join ramai-ramai..

p/s penmerah! kalo i x menang pun xpe la..:'( 

Saturday, October 22, 2011

convocation tadika

convocation sek tadika al-haziq kat bangi,ermmm btul la tuh ejaan kot.ntah! sbb ak tgh blurr skg ni,sgt x ckup tido.
spnjang mlm ak berjaga,kul 4 pagi td brtolak dr unisel ke bangi,prjlnan myb 3 jam kot.smpai sana layanan dr pihak sana okey sgt sbb cikgu2 x sombong,myb ade la 2 3 org yg pndang x brape chantek kt ak td..hahahah ade ak kisah!!!

xpe! xpe! wlaupun penat giler-giler nih tapi sangat-sangat best dpt beramah mesra ngn student2 and cikgu-cikgu student..cehhhhhhh nmpak sgt gatal kan!

okey entri akn di sambung besok sbb aku sgt xde mood dan sgt sgt sgt penat.

************************
love you sayang..jaga kids baek-baek yer..mama kekurangn  masa utk anda berdua..

tiba-tiba!!!!!!

Friday, October 21, 2011

segment: jalinan ukhwah bersama cik atiera

baru je nk lelapkan mata,tetiba di tag oleh pendamba mawar dlm segment jalinan ukhwah brsama cik atiera,so dia paksa dan merayu-rayu at aku spya join,ok aku tipu kau!

klik banner kalo nk join and jalinkan ukhwah.hehehe

ehem! ehem! okeyh 

nama: sy widiea azira binti rifin

asal: kelantan

umur: 21 tahun pada 5 mei yg lepas,tp pnh smbut bufday sekali je dlm hidup iaitu pde tarikh 5.5.05 sbb xde modal nk buat tiap-tiap taun.

study: still study kat unisel bestari jaya dlm cossssmetik,x lawak ke? ok cos pendidikan pra sekolah.

hobi: membaca,mengumpul setem (hobi tipu) hobi sbenar sy buli budak2 sbb tu sy amek cos pra sekolah,then  suke paksa org maen gitar utk tatapan telinga dan encik mimpi slalu jd mangsa keadaan,blogwalking,facebook,bloggering,n baca isu-isu global..satu lagi hobi suke tgk lelaki kacak, boleh?

cita-cita: yang dipertuan agung,kalo x bleh perdana menteri pun xpe...

matlamat hidup: jadi isteri kepada lee min ho,jadi ibu terbaik pade anak2 sy nanti,jadi wanita terbaik,teman terbaik,semua terbaikkk.

pegangan diri: never say never!! smua boleh!

blogger kelantan!!!!!!

okeyh aku tag member2 aku je ni..dan kepada semua yg baca entri ni,anggap lah anda di tag.sbb anda smua member aku skrg.


0key sekian,ak tag member2 jela sbb xtaw nk tag sape..:p sorry sbb lebih2 bagi detail hidup tadi..hahaha



Thursday, October 20, 2011

jika dia kekasihku versi fake love.

ehem! ehem! fake love erk...di ulangi,fake love...
ak brminat dgn segmen yg di buat pendamba mawar

segmen ini bagi pluang pd kita utk pilih sorg kekasih yg dicintai but bkn kekasih yg betul.trdri drp plakon,pnyanyi or 0rg2 brpengaruh,then crita scara ringkas knp dy jadi pilihan hati..senang kan!!

okeyh aku nk crita serba sdikit siapa kekasih yg aku cintai ni,dy mrupakan love aku 6 tahun lepas myb,ak minat dy masa kt sek and dy pon mmg sah-sah la x minat ak.masa tu aku budak hingusan lagi,p kelas mlm pun pakai baju tido,bwk bag monyek.tapi ak minat gile-gile kat ayie.baca entri ni dulu baru kau faham

skrg dy bukan ayie lagi,dy izzue islam,ahli band forteen lagu fames dyorg yg tgh meletup skg "berdua bersatu"
izzue islam

first aku tgk dy sbagai izzue msa dy dtg kt unisel utk majlis convocation,msa dy nynyi tu mmg ak dh rase semacam dah..adeh! nk kata hensem,ameerais lagi hensem..tp yela kan mcm penah tgk je si izzue ni..
izzue kat tgh.
bila ak dh dgr izzue nyanyi,perghhhhhhhh rasa mcm terjatuh cinta derrrr..then ak bgtau kt member2 ttg band forteen ni,rmai sgt yg x knl lah adeh! agknye dyorg baru lagi kot dlm industri muzik..

one day ak chat ngn kwn aku trkejut beruk ak bila dy ckp "weyh izzue islam tu ayie la bongok,xkn mu x knal" lbih krg mcm tu la ayt dy,sorry sbb ak x reti nk post chat cmne.

ayie!! kalo korg nk taw siapa ayie jom tgk sini,kalo x kau xkan paham story fake love aku cane..

video

video ni aku ambik dari slh sorg geng ayie,kalo x silap nme dy izzat,ntah aku pon lupa-lupa ingat.(izzat,maaf sbb upload video ni,kalo awk x suka,text sy then sy akn delete entri ni)

 izzue,i will always love you,haha tp skg dh jadi fake love la sbb dy dh jadi artis.tp xpe at least ak dpt jumpe dy balik dn tak sngka yg izzue islam adlah ayie.this story make me crazy..ohmai...

lirik lagu yg dy nyanyi mse majlis hari guru ni pun kene ngn story kitorg la kot.:p
ak translate la dlu yer sbb ak taw kau x brp paham sgt bhs inggeris (statment brani hidup)

Setiap kali saya bersendirian
dengan awk
Awk membuat saya rasa seperti saya pulang sekali lagi
Setiap kali saya bersendirian
dengan awk
Awk membuatkan saya berasa seperti saya yg sebenarnye lagi
Setiap kali saya bersendirian 
dengan awk
Awk membuatkan saya berasa seperti saya muda lagi
Setiap kali saya bersendirian
dengan awk
Awk membuatkan saya berasa seperti saya menyeronokkan lagi

Walau bagaimanapun jauh, 
saya akan sentiasa mengasihi kamu
Walau bagaimanapun lama saya tinggal
saya akan sentiasa mengasihi kamu
Apa sahaja perkataan yang saya katakan
saya akan sentiasa mengasihi kamu
Saya akan sentiasa mengasihi kamu

so inilah kisah fake love sayadn org yg sy sayang kat sekolah dulu,then dy adalah seorang artis,penyanyi,pelakon dn diminati rmai gadis-gadis tragis trmasuk aku..wohohoho..


p/s   fayzal,kalo sy x menang pom xpe (ayat trick nk menang),thanks sbb buat segmen yg sgt bagus utk sy luahkan story bodoh ni hahaha....:p

ameerais punye pasal..

doktor kat depan tgh mngajar pon ape aku heran..
otak aku duk ameerais!! ameerais!!

wo you yi ge piengyou ming ameerais..
(nama boyfriend sy ameerais)







p/s   ni kalo mak aku tau abes ak di beri ceramah motivasi..adeh!


Tuesday, October 18, 2011

sentiasa mngasihi kamu


 sy suka awk nyanyi msa hari guru
awk pndai maen gitar..
suara awk sedap sgt..

patut la awk bengap sgt kt sek,rupenye awk bljr men gitar
awk x study rupenye yerrr...:p
sy mntak rkaman tu dr mmber awk senyap2
tp sy xtaw lagu ape awk nyanyi tu..
brtahun sy cari tjuk lagu tu tp hampeh..


ni la lagu awk tu..
kwn sy yg tlong sy carikan tjuk lagu ni..
siyes!! sy heppy sgt dpt tjuk lagu awk ni..
awk kne ucp thanks at mmber sy taw.

sy rindu awk..adeh!

6 tahun dh brlalu,sy still ingt awk,padahal sy pun xtaw ak kt mne skg
sy pun dah jauh sgt-sgt dari awk..
kalo jumpe pon myb awk x knl sy..
tp sy ingt nme awk "ayie"

Walau bagaimanapun jauh, saya akan sentiasa mengasihi kamu
Walau bagaimanapun lama saya tinggal saya akan sentiasa mengasihi kamu
Apa sahaja perkataan yang saya katakan saya akan sentiasa mengasihi kamu
Saya akan sentiasa mengasihi kamu


lirik lagu tuh..

Sunday, October 16, 2011

malam bertuah aku!

knapa gmbar dy plk 1st kluar nih..sbb aku cinta dy la wey,kau toksah duk byk tya..hahaha

sblum aku taip pnjang, kasi ak nk gelak jap wakahhhahhhahaaaaa...oke dah,mlm brtuah ak mlm ni adalah..jeng jeng jeng..

harrr tu dy..ape tuh? ni la hamper cabutan bertuah yg aku dapat drp forteen
dyorg dtg sbagai artis jemputan karnival convocation kat unisel..

nih forteen ak prkenalkn bagi sape2 yg agak keterlaluan yg x kenal band nih.


pasal tajuk aku "malam bertuah aku" tu sbb ni lah kali pertama dalam hidup aku dapat cabutan bertuah..sedih kan..

bertuah yg teramat-amat lg bila dapat jumpe dgn ameerais forteen..fuhlamakkk hensem gile wa ckp lu ..badan dy wangi ntah mnyak wangi ap yg dy pakai,kulit putih melepap pap pap pap....ahhhhhhh!!!
(sory sbb ak over dose skit mlm nih)

tu dy ameer yg aku gembar gemburkan td, hensem kn...muah!








okeyh sekian..tu je ak nk bgtau..

entri ni khas untuk josh yg x kenal dgn ameer forteen..huhuhuhuuhu silakan jeles..

Saturday, October 15, 2011

blogger friends

tajuk mmg omputeh tp ak taip melayu je la yer sbb ak bkn tau sgt omputeh..:p
ptma ak nk suh tgk ak punye header,kalo prasan dlu ak xde header smpai si budak nih duk kutuk2 ak ckp header huduh,header x gempak,header x smart..padahal dy jeles..hahaha

bila dh kne kutuk2 kn ak tnpa brfikir pnjang trus message otai blog kite firdaus ,ak paksa dy buatkn header utk ak,merayu-rayu,menangis-nangis.okey ak tipu..

firdaus ni baik sangat,ermmm terlalu baik kot sbb dy mntk ak punye detail2 blog then trus buat header utk ak mlm tu jgk..siap trus woo wa cakap lu..

ni lah header yg aku duk kecoh-kecoh tadi..free okeyh.

kalo prasan pict kt header tu drp my blogger friend tau..tgk sini kalo x pcaya,kalo dh pcaya xyah tgk..ak nk ckp yg blogger friends ni sbnrnye pnting sbb dyorg bleh tlong kite mcm-mcm..bkn stakat simpan jumlah folower je tp xde guna..haha kejam x ayat.

ade sape-sape nk mklumat atau ilmu-ilmu pnting dr blogger otai kite firdaus jom terjah sini.
kalo nk tempah-tempah kad kawen,bisnes kad or sewaktu dgnnye firdaus ade sdiakn tau..murah je,senang sgt,emel dn dapat..hahah singgah sini  kalo x caye..mcm-mcm printing service ade..
owner dy pon sgt baik..(ayat gatal)

okeyh sekian..

thanks pendamba mawar sbb sudi promote sy wlaupun sy kejam ngn awk..haha jujur! sy suke bkawan dgn awk sbb tu la sye kejam dgn awk..boleh??  lagipun pepatah awk ade mngatakan kejam tanda sayang..thanksss frenzzz..

thanks untuk pict neyh..see header sy..hahahah




p/s kalo sayang, tangan-tangan kan...

Thursday, October 13, 2011

kenapa??





kenapa kamu buang dia??
kau x suke dia ke?? 
tapi ape salah dia erk..kau yg buat semua tu kn,knapa kau salahkan dia lak,kau buang dia semata-mata nk ambik jalan mudah ke?.

salah tu! jalan mudah bkn mcm tu,kalo kau nk jalan mudah,kau bunuh diri dan biarkan dia hidup,alang-alang kau nk tempah neraka kan,make sure sampai la derrrrrrr..

dia x brsalah..spatutnya kau kembali ke jalan yg benar,brtaubat!! yg kau tmbah kilogram dosa kau tuh asal? siap campak dr tgkt 14,sumbat dlm mangkuk tndas,bakar smpai hangus,tanam hidup-hidup,selam dlm air..ape ni derrrrr kau x kesian ke? 

kau pompuan kan,mne pegi naluri kau tu,kau x tringin ke nk pegang jari-jari dia,mandikan dia,suapkan susu,tgk dia gelak,tgk dia makan,tgk dia main,merangkak,bjalan..adeh! smua ibu sayang kt ank-ank tau trmasuk la ibu monyet,ibu kucing,ibu babi pun sayangkn ank..sory ar main samak skit tp untuk pngetahuan kau,prkara kau buat ni dh lbh dr ibu samak tau x..

 kalo kau x sayangkan dia,ade lagi yg msih sayang..bagi kt org lain yg nk bayi tu,xmo campak-campak.aku pon nak bayi tu tau..ape salah kalo bg je kt aku..ishhh..

aku x percaya cintaaaaaaa...
aku x percaya cintaaaaaa....
aku x percaya c.i.n.t.a!!

so jgn prcaya cinta yg kononya shidup smati,yg hidup kau ngn jantan tuh je,yg mati lak baby tu la jugak kan.. lain kali maruah kau tu junjung tinggi-tinggi,jgn smpai org wat main..

prgaulan dgn laki tu kne jaga,x salah kau nk kwan ngn laki but jaga adab kau tu sikit,jgn sampai laki pun x segan-segan nk sentuh kau.

brcinta pn agak-agak la yer..ingat tuhan,ingat mak ayah,ingat mati sekali kot tgk syok-syok tetiba mati..hahahahah ingt tu..

btw aku bkn nk kutuk-kutuk sbb aku bkn betul sgt kan,x salah nasihat menasihati kan..utk kebaikan brsama gak.





comel kan,x teringin ke nk bersama dyorg nih???

Wednesday, October 05, 2011

heppy bufday ma..


okeyh ni big bos..aka "ma" hari ni bufday dia tp lnsung dia x ingt,nasib la ak tlong ingtkan..bila bngun tido pagi td ak trus capai henpon then wish..

ma.....
selamat hari jadi,terima kasih sbb lahirkan owg.
bagi owg minum susu...
ulik owg bila owg trjaga mlm..
bg ubat mase owg demam..

bawa p klinik msa owg trcekik tdung botol..
bwa p klinik lg sekali msa owg lekat kaki dlm rim basikal..
lagi sekali bwa p klinik msa owg pecah kpala jtuh bsikal..
lagi sekali nmpakye bawa p klinik msa owg trcekik btg mancis..

ajar owg merangkak..
ajar owg berjalan..
ajar owg membaca..
ajar owg jadi org..
.

bg ucapan beleter  pnjang tiap kali owg wat salah..
bg rotan tiap kali owg gaduh kt sek..
bg syarahan beleter tiap kali owg ponteng mengaji..
bg rotan tiap kali suh owg ulangkaji..

anta owg msuk universiti..
anta duit tiap bulan mse owg kt sini..
anta mesej brkali2 xnk owg dkt ngn laki kt sini..
anta psanan suh owg berenti wat prangai setan kt sini..

byk sgt lah ma..x larat nk tulis,semua tu nanti akan di balas dgn kasih sayang,cinta yg kekal dan kejayaan owg..okeyh ma..heppy bufday..i love u..

aku text jer td sbb kalo ak call nnti x teratur ucapan aku nih..tapi smpai skg ma x reply..musykil lah samada x read text or text ak pnjang sgt smpai pending..wallahualam!! pape pom bersyukur sgt2 sbb ade ma,ade ayah,ade family yg sgt2 cintakan aku dari hari prtama aku jejakkn kaki ke dunia iaitu 5 mei 1990 smpai sekarang..5 oktober 2011..hargailah org yg betul2 cintakan kite!!!!!!

ingt yer jgn lebihkan org lain dari family kite..
jgn syg pakwe or makwe kau yg kononnye janji sehidup semati tuh melebihi family kau taw..
xdenye dia nk mati sbb kau..kau hilang dia xpe bleh cari lain sbb makwe pakwe brlambak tepi jalan..
kalo family xde....agak-agak bleh cari x kt tepi jalan???

so cintakan family kau ketat-ketat tau..aku cintakan beliau  kt atas ni ketat-ketat!


p/s to my mom..skg anakmu ini sudah belajar jadi org! sikit2 lar...





Monday, October 03, 2011

i wish u to get gud result

debaran dh smakin kencang kn sbb nk exam! bkn aku yg nk exam but adik manis aku yg baru nk pmr nih..lulu adk ksayangn ak akn pmr besok 4.10.2011..aku akn doakan yg trbaik utk dia sbb dlm family kitorg dia la yg paling gud gud,plg genius,plg garang,plg kuat mrajuk,plg gila..hehe btw dia penah msuk prtandingn ratu jepun kt sekolah..menang plk tuh! tp kalo nk msuk prtndingan kuiz ke,debat prdana ke,ceramah ke hurmmm haramm..

brgaduh lg kt sek,itu smua la tuh..tp yg heran nye dia ni otak bijak gak la,tuisyen jrg2 je masuk,ak tgk org laen pegi kelas tmbahan tp dia relax je mmbuta kt rmh..adeh! result okey la..not bad kalo nk dbandingkn ngn aku..math pn ak x penah lulus smpai ckgu wajibkan aku duk sit dpn2 time math apetah lagi sains,kalo sains tuh ak ingat bab 3 je..adoiiyaaa..kalo form 6 lak sub pngajian am dgn ckgu s.b.o (suhaimi bin omar) see ak msih ingat nma dia lah! cane x ingt,2 tahun dia mark muke ak nih,siap letak batu wrna merah lg ats meja ak smata2 nk tnda yg ak nih pelajar yg perlu di titikberatkan adeh!! 

*********
mmg patut la kalo aku dpt msuk unisel je sdgkan member2 aku yg laen upsi..

eleyhh korang cikgu yer..xpe2 aku pon bole je jadik cikgu..haha miss you guys!!!
ni dia adek manis aku..miss lulu..
x dinafikan la kalo dia menang ratu jepun at sek kn..aku sgt jelesss!
pape pon aku syang dia..



aku mmg x janjikan pape hadiah utk dia bila dpt kputusan nnti,tapi ak dah sediakan hadiah tu..hehe beliau dlm golongan bertuah dapat kakak mcm ak dh la cute,baik plk tuh..okey! blk pade crita td..ak bujet je dia dpt kputusn baik..x sure pon..hehe  same2 kite doakan!!



kenapa aku takut api?

myb rmai yg xtaw knp aku tkut api..kalo tau pn cuma family n kwan2 rpt je.tragedi yg sgt teruk dlm hidup aku.

ni adek aku sonia! dia comel kan..ak sayangkn dia sgt2.

1 ptg,mse tu ak xde kt umh..1 pnggilan ak trima dr adk ak suh pegi hospital,ak sgera pegi spital then tgk sonia yg dh trkopak kulit n rmbut yg trbakar,ak trus capai sonia dr pngkuan mak n bwa msuk ke ambulans utk bwa ke spital bsar kota bharu..kt sane sonia mnta d dukung,ak dkung dia slama 3 jam tnpa duduk sbb dktor x mhu sonia nangis,nnti muke dia pedih.

************
suara dia yg mengadu kesakitan tetiba trhenti.."doktor,ape yg brlaku??" xde pape yg brlaku,sonia di suntik bius.ak trsentap bila tgk muka dia yg di bius, bdn dia dh keras tp air mata still mengalir jtuh satu prsatu ke bahu aku.doktor mnta ak tggu d luar.

slma 3 bln kami smua x dbenarkn tgk sonia,dia di jaga rapi oleh phak hospital n kami x dbnrkn msuk utk elakkn jngkitn kuman.slepas 3 bln kmudian sonia sedar n 1 pmbedahan djlnkn utk tmpal kulit paha ke muka.pmbedahan tu brjln lncar.alhamdulilah sonia selamat

skg ak msih boleh dukung dia mcm selalu.
and dia pn bleh kiss ak mcm selalu.

kejadian tu disebabkn kecuain kami!! sgt cuai!..sonia main masak-masak n gunakan minyak petrol sbgai air..mnyak tu trkena kt baju then mase tu abang tgh bakar smpah..bila sonia dkt dgn api trus disambar..nasib mnyebelahi dia sbb kazen ak yg masih kecik tu padamkan api dr badan sonia sbb mase tu cuma mreka brdua,xde sape2 kt situ..cuai kan!!! itulah kebodohan kami!.kalo kazen ak x bijak utk padamkn api,kami cuma boleh tgk sonia yg rentung je..

ni sonia n kazen ak yg slamatkan sonia dulu.

skg dia dh okey,sdh sek then jalani khidupan mcm biasa.aku brsyukur sgt2 sbb dia selamat.

see dh boleh brgaya dpn camera.

tapi masalah yg x dapat di selesaikan..msalah aku! ak fobia dgn api..bila nmpak je api aku trbayang muka sonia yg trkopak kne sambar api.mmg family aku dh buatkan air solat hajat utk buang smua tu tapi still gak ade..

*****
so korg dh tau kan knp ak takut api.ak tkut bkn sbb aku penakut taw..tidak sama sekali..inilah sebabnye.bila nmpak je api air mata ak msti jatuh ngn sndiri tnpa perlu tgk drama sembilu kasih or 46 days.

aku syorkan korang sume takut ngn api sbb nati kt sane brtemu ngn api gak kn..huhuhu



p/s jangan sesekali benarkan anak maen brsendirian,then jgn sesekali sangka aku brutal x tkut api..eh!!




Saturday, October 01, 2011

pentingnye mata keranjang!

tajuk xleh blah kn..mcm sokong-sokong je mata keranjang nih,tp mmg aku sokong pun dan aku jua mengamalkannya..hahaha btw ak rasa smua patut amalkannya trutama pompuan,aku mengutamakan pompuan dgn sengaje sbb ak berjenama pompuan!! okeyh antara sbb-sbb kenapa prlu mata keranjang.
  1. untuk membuat pilihan yg tepat utk cari laki or bini!! kalo kau x mata keranjang nati dpt yg mengarut-ngarut je aih.jeling-jeling tgk-tgk la yg mne sesuai dohh jgn duk fokus kat awek or balak kau sorg je.
  2. kau wajib la pilih yg mne lg elok wat laki,kalo kau x wat mata keranjang adenye dpt laki yg garang mcm cilake..silap ari bulan di starika blakang ko nti..nk??
  3. popuan sgt perlu mata krnjang n wat pilihan tepat sbb nanti bila kau dh kawin,baik buruk pon tu lah laki kau..dh kawen xdenye leh wat mata keranjang ag dh semata-mata nk cari yg lagi elok..tempah neraka kau nak??
  4. lelaki! rasenye kau x perlu kot mata keranjang sbb bila kau ade bini then rasa x brapa nk puas hati sgt..silakan buat pilihan ke2 atau berminat utk pilihan ke3 ataupn pilihan terakhir yg ke4..tp kalo kau laki aku,pndai-pndai la elak pinggang mngkuk trbang nati..x gitu sayang..
  5. seterusnya kau pikir-pikir sndiri lar..aku mls nak taip..:p
ini pndapat aku je..kalo kau x setuju terpulang sbb aku x paksa dan merayu-rayu utk kau ikut pon..yg penting definisi mata keranjang ni adlah satu proses pemilihan atau pencarian utk dptkan sesuatu yg tepat! tu je..dan aku rase aku seronok amalkan aktiviti mata keranjang..haha lagipun jgn la ke tahap yg mengarut sgt sampai kene tgkap khalwat bagai kan..mata keranjang dgn niat yg betol okeyh!! selamat mncuba.

yg mcm nih xnk! xnk!!..jgn cuba-cuba taw..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...