Saturday, December 31, 2011

2011.sy pergi dulu yer,2012 dh tunggu. :'(

rasa sedih je nk tinggalkan 2011 ni,12 bulan kite bersama kan 2011,pastu aku nak pergi pade 2012 pulak.kau dh banyak bagi aku kenangan manis manis tau,kenangan pahit pahit pun ade,tapi aku taknak ingat yang pahit tu sebab aku tak simpan dalam hati pun.



see. .tahun ni je aku ade tiga ketul diari, bermakna banyak perkara yang berlaku..btw aku tak suke luah perasaan kat orang,so aku luah kat diari ni, setiap diari ade cerita, bak kata yuna setiap gambar ade lagu. beli lah camera canon. diari ni ade nama tau, yang biru nama titie,pink nama lola,hitam lak nama bubu.

titie,lola and bubu ni ibarat hati aku sebab semua yang terbit dari hati semua tercatat dalam tuh. actualy entri aku bukan nk cerita ttg hati aku kt kau, mane boleh!! ape guna ade titie,lola n bubu kalo aku nk crita semua kat kau kan kan kan..kalo nak sangat tau, meh la curi mereka nih..

okey aku critakn sikit yer spnjang prjlanan 2011.isi isi penting je ni yer..

2011.
-masuk umur 21
-dah mula rasa sebagai sorang cikgu.
-nangis dpn polis sbb xnk kene saman. then dlepaskn.
-dlantik jadi MR dlm universiti.
-dapat tahu yg kawan baik tikam belakng (anda di maafkn).
-nk kene dgn org gile seks kt surau putra. (trauma)
-jumpe balik dgn mber lama dlm fb. (rmai sgt sgt)
-adik excdent.
-atuk meninggal :'(
-dapat hostel special.
-hp rosak then beli yg baru,but dua2 boleh gune (mmg xde gune)
-buat blog then dpt rmai kawan kt blog ni..salah sorg adalah awak! yer awak yg baca entri ni la kwn sye..

 teater benci,rindu,cinta watak aku sbgai doktor and penari kebret!
 hasnor bersunat.
 kakak kawin
clasmate meninggal,smoga arwah berada d tmpt or yg beriman.amin..
 bercinta dgn forteen dan dapat hamper dari dyorg..uuook uuook..
 reunion dengan clasmate form 6 dulu..6AA sntiasa dlm hati.
 menjadi cikgu yang disayangi oleh murid muridnya..wook wook..


sesi fotografi dgn clasmate universiti selangor 2011 kohort 11 group 6.



selamat tahun baru! hope mulai esok, hari hari kite macam pelangi. pelangi yang cantik, yg semua org suke, yg semua kanak-kanak suke,yg smua org trnanti nanti,then yg selalu ada slepas hujan. .so guys! jadilah persis pelangi.


hey pelangi yg indah!
7 warna yg mudah.
hey pelangi yg cantik!
muncul bila hujan rintik.

oh. .
oh pelangi..
sungguh indah wrnamu.
pelangi..
sungguh menawan.
oh pelangi.
indahnya ciptaanmu.
pelangi.
hatiku tertawan.


selamat tahun baru 2012 pada semua!!!!!!







sains untuk kanak-kanak.

semester ni aku add subjek sains untuk kanak-kanak,memang best study subjek ni..serius!! 
(buat muke serius)
subjek ni mengajar aku tentang sains untuk kanak-kanak,dh memang tajuk dia sains untuk kanak-kanak so mengenai sains kanak-kanak la.kau mesti pening baca ayat aku kan? 

aku sengaja suruh kau pening supaya senang kau faham yg aku tengah pening study subjek ni.okey silakan pening.sebenarnya aku bukan tak suka subjek sains tapi aku malas nk suka subjek ni,sebab dari sekolah kecik smpai la sekolah besar muka aku ni tak pernah lulus sains.

tapi jangan terkejut pulak kalo aku kata yang cita-cita aku doktor! yes doktor..mmg aku nak sangat jadi doktor tapi takdir menentukan segalanya,aku tersasar ke arah cikgu.cinta tak kejam tapi manusia yang tak pandai hargai cinta.takde kene mengena.

okey berbalik pada jalan yang subjek sains tadi,sebenarnya sains dengan kanak-kanak ni dh mcm air batu campur,sebati sangat dah.kalo cikgu tak reti sains memang merana la jawabnye.

perasan tak yg kanak-kanak suka bertanya,apa yg mereka tanya mesti berkenaan dengan sains.so cikgu yang tak pernah lulus sains macam aku ni ofcoz akan jawab seperti jawapan di bawah ni.

soalan yang selalu kanak-kanak tanya.

murid-nape ular jalan bengkang bengkok.?
aku-dah memang kuasa tuhan -_-'

murid-nape rama-rama warna-warni.?
aku-dah memang kuasa tuhan -_-'

murid-kenapa air laut masin
aku-dah memang kuasa tuhan -_-'

murid-nape angin x nampak
aku-dah memang kuasa tuhan -_-'

murid-nape ular xde kaki
aku-dah memang kuasa tuhan -_-'

murid-nape siang terang,mlm gelap
aku-dah memang kuasa tuhan -_-'

ade potensi nak kene repeat tak??
siyes!! aku tak tau jawapan dia. .kalo kau tahu tolong la jawab untuk aku so boleh la aku jawab untuk budak-budak tu nanti..


masih menunggu jawapan yang pasti.

Thursday, December 29, 2011

i'm tired

im so confused.i dont know what to do..im thinking why i came to meeting tonight.t0o bad im feeling damn bored.i should not have this kind of feeling final is coming!!!!!!!

my goddness is lots of topics need to cover.

i need a doraemon with his time machine!!!!

i can ask that doraemon to finish up all my work,proposal,programe and also assigtment.

doraemon. .. i,m tired.. .i want to sleep. zZzZzZzZzZZzzZzzzzzZzZzZZ

Tuesday, December 27, 2011

segmen strawberry maneh

secara sengaja sha jemput aku join segmen stawberry maneh. .rasenye strawberry bukan maneh sangat pun.masam ade ah. .
tekan banner stawberry tuh utk pegi makan stawberry banyak banyak.

okey segmen ni kau nak tau azam aku 2012 kan kan kan..okey i bgtau u erk..

actually aku takde azam baru..azam aku daripada tahun tahun tahun lepas je aku kitar semula sebab x pernah tercapai kan. .so terpaksa la di bawak ke tahun tahun depan.azam aku senang je tapi unutuk tunaikan tu yg susah.

pointer 4.00 flat direct smpai abes semester.
taknak tinggal solat.
speaking cair. .
sekian!!

aku tag kat semua pembaca entri ni..so sila join segmen ni then share kau punye azam 2012. boleh!



Saturday, December 17, 2011

kan dah kene potong!

cakap pasal potong potong nih..adik aku telah pun selesai upacara pemotongan,dah lama dah..awal bulan 12 cuma aku je yang malas nk buat entri,tambah ngan line kat kampung yang macam siput vavi tuh lagi la malas.

okey kite teruskan dgn topik pemotongan kite,aku malas nak cakap banyak sebab bagi boboy kite mesti pernah kan bergelumang dengan aksi pemotongan nih.kalo x paham sangat ape t0o pemotongan senang cite bersunat la,ade paham?

mesti macam macam cara yg korang buat sbb xnk potong,lari dr umah la,pura pura kene buang daerah la..haish!! tapi adik aku ni xde la sampai mcm t0o.dy cool cool je..okey layan gambar yg aku hidangkan ni.

dlm perjalanan ke klinik.ak yg ikat rambut cmtuh.

muka dah mula pucat tunggu giliran kene potong.

aku dengan baik hati cuba tenangkan dy dn bagitau yg kene potong nanti x sakit.
(mcm la ak penah kene kan)

harrr dah potong! kan betul kakak cakap x sakit.

hak ar la kak..x sakit pon..





tapi
.
.
.
.
.
.
yg peliknya
dah dua minggu dy gantung..aku tgk geng geng dy tiga hari dah boleh pakai seluar ke hulu ke hilir dh pon..haishhhh!!!

Friday, December 16, 2011

thanks to matt&jack (pemuzik jalanan)

salam 1 malaysia! hari ni mmg ade something aku nk share kt sini,kau pon dah tahu kan yg aku suke dgn bunyi gitar kan kan kan..

suatu ketika dahulu. .eh!! hari t0o aku ada request lagu dgn seorang penyanyi you tube..ala retis youtube yg nyanyi dlm you tube la..tapi idak ler najwa latif  or yuna kan..t0o gempak sgt.

tekan sini untuk add facebook dya atau sini untuk like page dya.so kau boleh la request lagu mengikut citarasa masing masing..lagipun dy xde la sombong mcm retis retis utube lain..eh! ade ke retis utube sombong? baru utube kot..bukan retis bawah naungan KRU lagi..adeh!

nme dyorg ni matt&jack (pemuzik jalanan) sumpah x sombong.dyorg nyanyi je smua lagu yg fans request tanpa 1sen bayaran..

dekat sebulan la aku request lagu buka hatimu nyanyian armada ni..engtkan dyorg xnk buat..rupe-rupenye dy tgh carikan vokalis lain utk nyanyi lagu ni,katanya suara dy x sesuai dgn lagu mcm nih..see!! betapa susah payahnya.

video
okay lagu dah siap..aku sangat sangat sukakan ini sebab bunyi gitar t0o kene ngn jiwa aku..yes! kena. so jom la kita support dyorg. .smoga prjalanan dlm industri brjalan lancar chewwwwhhhhh...

dy dah buat facebook baru,xtau la knp,kene hack or sbb laen..so add la before full. :)

ok muahhhhhh stiap sorang!!

Thursday, December 15, 2011

ini mustahil!


kadang-kadang aku terfikir kenapa aku nak habiskan masa yang singkat ni dengan perkara yang sia-sia.ia akan heret aku pada kehampaan nanti..aku taknak mcm t0o.










lagipun aku dah tak ada umur yang lain.













aku dah tak ada hari-hari yang lain.











dan aku tak pernah pun buat perjanjian dengan ALLAH swt bahawa aku tidak akan mati.











ini mustahil!!!!!!!!









ini kebodohan!!!!!!!






Tuesday, December 13, 2011

farish jantung hati mama wiwi


ini farish! masa aku cuti sem lepas ade sorg member aku nih mintak suh aku jd pengasuh anak dy. .maklum la dy dah jadi cikgu, kawin pulak dgn polis so silakan bayang mcmne busy nye hidup dyorg smpaikan nk jaga anak sorg pon x sempat..adeh!!

tapi dy untung sgt dpt member yg baik mcm aku nih,yes! baik mcm aku sebab tolong jadi mama simpanan untuk anak dy..nanti ank dy suh aku jadi isteri simpanan ayah dy lak..eh!

farish ni bijak tau..umur bru setahun lima bulan ..ABC smpai Z dy tahu,123 smpai 4 pun dy tahu,nangis!! lagi lah dy terer..brcakap pon x main la bhsa melayu,smua speaking,kau pikir la budak setahun speaking cne,reonaldo pun x faham,kaka lagi lah x paham..haish!!!

bila farish dlm jagaan aku,smua dah di ubah suai..walaupn ibu dh  ajar farish speaking tapi farish mesti tahu ckp melayu ngn mama wiwi okay.lagipun farish kene paham yg mama wiwi tak pndai speaking..-_-'
daripada raut wajah farish,anda semua mesti boleh agak yang dy selalu di buli oleh mama wiwi..
sayang! mama wiwi rindukan farish sangat-sangat,plez dont cry. .jaga diri elok2 tau.mama wiwi dh start study so mama kene masuk kampus balik,duduk ngn nenek yer..

oh yer! aku dah siap kemas bilik aku tp kt ruang tamu blom lagi..
SEBELUM

SELEPAS

alarrr boleh la t0o,aku tido sorg je pun,kalo ade laki t0o xpe lak gak nk letak riben sane sini..

Monday, December 12, 2011

hostelku ku ku ku




cer bgtau cane ak nak kemas semua nih???????
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...