Wednesday, August 10, 2011

tips halau roomate!! oppsss..

halau roomate?? bia betol!! 
alah, x payah la wat muke butuh bagai, ak tau msti korg pun pnh hadap situasi dpt roomate yg membosankan kan kan kan..meh ak ajar cara halau roomate korg dgn cara yg tak dpt dia kesan..

1. bila dia siap mandi n tgh lap2 bdn..kau tgk dia smpai habis smbil mngeluarkan air liur dn biarkn air liur meleleh..kalo perlu,keluarkn darah kut idung skali.

2. bila kau tgh masak brsama ngn dia..kau ambik smua pisau2 kat dapur dan pegang smbil berkata
 "tak lama lg.., tak lama lg.."

3. kau makan nasik sambil hadap dinding dan lepas t0o gelak bagai nk mampos,sambil tgn tunjuk2 ke arah dia.

4. bila dia tutup lampu,kau pekik kuat2..dan bila dia bukak lampu blk,kau tye
 "knp bukak lampu,ak bru nk trlelap"

5. time dia download muvi dn lg 5 saat nk abes..kau tutup plug laptop dia sambil brkate
 "bil elektrik dh naik,nmpaknye kite kene brjimat" tnpa pndang muke dia.

6. "aku suke hidup sndirian" sebut byk2 kali ayat nih dpn dia dan jgn pandang muke dia pun.

7. bila dia dalam keadaan sedih,kau pujuk dan kau biarkan dia cerite semua masalah dia kt kau. bila selesai je,dgn muke serius kau kate "boleh kau cite lg skali tak,aku lupe nk cabut ni td" smbil cabut handfree kt telinga.

8. smasa dia nyenyak tido kau masuk dlm selimut dia dan berpelukan dgn penuh kasih syg,bila dia trjaga, kau ckap sorg-sorg mcm org tgh mengigau. lakukan tiap-tiap mlm.

9. kau beli racun tikus seberapa yg kau mampu dan letak dlm peti ais,keluarknye bila nk memasak.pastikan dia tgk racun tsebut.

10. bila dia pegi kelas,kau packing brg-brg dia mcm nak pindah..walaupun dia kemas blk,kau packing blk keesokannya.




fikir selama beberapa hari sebelum kau amalkan tips ni yer..pape jadik aku takkan same skali telibat

aku syg and cinta roomate aku taw

4 comments:

miss dynda said...

klo rumate aku tu widiea, mmg sah2 aku wat gitu! hahaha

*weh, wt pop-up window la utk komen..sng cket ak nk komen. >.<

widiea azira said...

mane la aku reti...mg la ajar

miss dynda said...

ikut step ni

1. Buang Verification for Comments:
Dashboard > Settings > Comments > Show Word Verification Words > No


2. Buat Comment form sebagai Pop-up:
Dashboard > Settings > Comments > Comment For Placement > Pop-up window

Anonymous said...

Saat ini aku begitu lelah , dan sekarang saat ini saya sudah mendapat istirahat dengan menonton video YouTube ini lucu , terima kasih, keep it up.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...