Saturday, December 31, 2011

sains untuk kanak-kanak.

semester ni aku add subjek sains untuk kanak-kanak,memang best study subjek ni..serius!! 
(buat muke serius)
subjek ni mengajar aku tentang sains untuk kanak-kanak,dh memang tajuk dia sains untuk kanak-kanak so mengenai sains kanak-kanak la.kau mesti pening baca ayat aku kan? 

aku sengaja suruh kau pening supaya senang kau faham yg aku tengah pening study subjek ni.okey silakan pening.sebenarnya aku bukan tak suka subjek sains tapi aku malas nk suka subjek ni,sebab dari sekolah kecik smpai la sekolah besar muka aku ni tak pernah lulus sains.

tapi jangan terkejut pulak kalo aku kata yang cita-cita aku doktor! yes doktor..mmg aku nak sangat jadi doktor tapi takdir menentukan segalanya,aku tersasar ke arah cikgu.cinta tak kejam tapi manusia yang tak pandai hargai cinta.takde kene mengena.

okey berbalik pada jalan yang subjek sains tadi,sebenarnya sains dengan kanak-kanak ni dh mcm air batu campur,sebati sangat dah.kalo cikgu tak reti sains memang merana la jawabnye.

perasan tak yg kanak-kanak suka bertanya,apa yg mereka tanya mesti berkenaan dengan sains.so cikgu yang tak pernah lulus sains macam aku ni ofcoz akan jawab seperti jawapan di bawah ni.

soalan yang selalu kanak-kanak tanya.

murid-nape ular jalan bengkang bengkok.?
aku-dah memang kuasa tuhan -_-'

murid-nape rama-rama warna-warni.?
aku-dah memang kuasa tuhan -_-'

murid-kenapa air laut masin
aku-dah memang kuasa tuhan -_-'

murid-nape angin x nampak
aku-dah memang kuasa tuhan -_-'

murid-nape ular xde kaki
aku-dah memang kuasa tuhan -_-'

murid-nape siang terang,mlm gelap
aku-dah memang kuasa tuhan -_-'

ade potensi nak kene repeat tak??
siyes!! aku tak tau jawapan dia. .kalo kau tahu tolong la jawab untuk aku so boleh la aku jawab untuk budak-budak tu nanti..


masih menunggu jawapan yang pasti.

5 comments:

Nyamuk Terbang said...

boleh plak jwab mcm tue

Pendamba Mawar said...

saya xkisah la sains ke apa..
sejujurnya saya suka la student perempuan yang buat peace tu..:) ehehe

widiea azira said...

nt..dh mmg xtaw jwpn..hehe

widiea azira said...

anda mmg selalu mcm tu

fierul said...

hahaha ..
aku mema tak bole jadi ckgu ..
jenuh ank murid lari nnty ..

sama la kite . aku pon kureng subjek sains nie . tapi ak lagi tak bole blah kalau subjek akaun .. bole munntah hijau gamaknye .. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...