Saturday, January 07, 2012

cinta jadikan kita buta dan tuli

sekarang masa untuk beri tumpuan pada pelajaran,cita-cita dan cara untuk jadi manusia, bukan untuk bercinta! lagipun cinta ni kalau tak jaga dengan baik, nanti mudah lupa diri, mudah hanyut dalam arus percintaan wook wook. .

orang yang in relationship atau falling love ni memang dah buta dah pun, tak nampak kebenaran lansung, contohnya kalau balak or aweksssss, sorry awek kene banyak S sebab ramai..okey contohnye pasangan dyorang  ni bukan orang baik dan jelas jelas pasangan dy ni ahli setan. boleh selambe rock je dy kata pakwe makwe dy baik. see kan cinta dah butakan mata! dah la buta, pekak pulak tuh, member member duk pesan, duk bgitau, duk beri nasihat hurmmm dy buat selambe dog je.

orang bagi nasihat "wey jemah,jgn percya sgt balak ko tuh,nanti jadi pape, bahaya!" boleh pulak dy jawab mcm nih "cinta dah butakan mata dan pekakkn telinga, ko ape tau, ko x penah bcinta" 
0uh! okey fine! fine! fine! (sambil wat gaya shuib)

guys! ingatlah yg cinta sejati ni cinta yang tak melanggar nilai-nilai agama. bercinta yang sebenar benarnya bukan berlandaskan nafsu, rupa paras, darjat dan harta.  cinta tu puncak rasa yang paling tinggi. cinta itu rahsia tuhan. cinta tak boleh di lafaz dan cinta tak pernah berubah, jika ia berubah bermakna itu bukan cinta..

so pilih la bakal suami or isteri yang mempunyai cinta sejati. tak cantik, tak kacak, tak cute.  takpe, boleh tutup lampu!

8 comments:

LelakiSemalam said...

cinta kadang2 tiada bernyawa...

ieyza afieyna said...

betul tu.. tapi jgn lah kerana cinta.. snggup menggadai maruah... kn2...


p/s:ayat last skli mcm pelik je.. bole tutup lmpu ? haha

widiea azira said...

lelaki semalam.. bukan kadang2 tapi memang tak bernyawa pun

widiea azira said...

ieyza..ayat cover malam prtma..haha

fierul said...

hehe tu la cinta mema buta . harap2 sy belom buta lgi ..

hehehe

widiea azira said...

fierul..jgn buta buta erk..x best haha

ieyza afieyna said...

oo...mlm pertama.. haha.. mane2 pun bole.. tutup lampu jugak.haha

huhu.. join la skly sis.. leh tag kat blogger2 ieyza xknal.. menambah ukhuwah.. haha..

xde shout kt cnie eh ? jenuh cari...

Pendamba Mawar said...

cinta...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...