Thursday, January 05, 2012

cakap siang pandang pandang

aku agak terasa hati sikit dengan blogger nih!!

memang unisel tgh popular dengan isu isu politik sekarang,tapi bukan semua student terlibat,tak semua student tido atas jalan,tak semua student buat demonstari,tak semua student buat rusuhan.

macam aku sendiri,aku datang unisel niat cuma untuk study,untuk berjaya,untuk cari ilmu.sebab aku tahu ilmu aku still tak cukup untuk jadi orang sepenuhnya,sebab tu lah aku taknak libatkan diri dalam politik.

bila aku dah jadi orang nanti baru aku libatkan diri dalam politik,tu pun kalo aku minat. so tak sepatutnya lah nak burukkan unisel smpai macam tu sekali, kene pikir sikit kat orang lain, jangan sampai sebab nila setitik rosak student unisel sebelanga.

macam tak adil je kan. aku pun malu jadi student sini bila ramai yang duk kutuk kutuk macam nih, padahal aku tak salah pape pun, aku tak kawan pun dengan adam adli tuh..sedih gilerrrrr..di sebabkn dia sorang,semua mahasiswa nak kene ludah..adeh!!

pade yang terlibat! tugas kita belajar jer, so takyah la nk buat bende bende nih..belajar untuk jadi orang dulu sebelum berpolitik.


xdenye muke cute macam kitorg nih nak buat demonstrasi bagai.

ps:  umur aku 22 tp x pikir lagi nk undi yg mne..di mana ade kebenaran di situ aku berdiri!!!

7 comments:

Pendamba Mawar said...

sabar ye dear..:) yang terlibat tu biarlah..:)

awk jgan join taw.fokus blajar.bangga kan mak ayah dulu

kim heeruul said...

gua mmg tak layan politik bagai nie

TiraPengemis said...

unisel? ptt la kecoh2...huhu..
jom kita enjoy...tak yah politik2 kan...hehhee

hanaahmad said...

fokus pada apa yang ingin kita capai. yang lain-lain itu, jangan dikisahkan tapi perlu diambil tahu. Jaga diri.

*ada balasan komen dari saya untuk komen kamu di entry saya di sini http://hana-ahmad.blogspot.com/2012/01/insan-egois-yang-air-matanya-mahal.html

terima kasih. ;)

ieyza afieyna said...

pelajar x dibenarkn politik ..kan kan.. hehe


kak ni tuto lagu tu.. ;)

http://ieyzaafieyna92.blogspot.com/2012/01/tutorial-float-song-widget-you-tube.html

LelakiSemalam said...

darah muda selalu mudah terlupa...

fierul said...

politik ???
tak ambik tau . hehee

ala biasa la tuh .. sbr jela erk ..
apa yang penting kita fokus pd stdy :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...