Wednesday, April 04, 2012

usaha dan doa


selama ini aku memandang dunia ni dari sudut yang lain, aku leka dengan dunia dan apa yang ada di sekeliling aku. aku lebih mengenali golongan artis daripada golongan ulama, aku lebih suka dress dan sepatu tinggi daripada memakai jubah yang menutup rapi. disebabkan kelalaian ini aku tak pernah puas dengan apa yang aku ada, aku tak pernah menerima ketenangan yang abadi. malah aku tak pernah kenal cinta yang sejati.

pada suatu malam, aku dikejutkan dengan satu perasaan yang tidak dapat digambarkan apabila aku mula dibayangi dengan dosa-dosa dan kesalahan yang telah dilakukan. sehingga aku tak tahu di mana tempat untuk aku mengadu . teman yang selalu menjadi tempat meluah perasaan, kali ini aku tak bisa meluahkannya.

hamparan sejadah, sujud tahajjud, aku pejamkan mata rapat-rapat dan tarik nafas, air mata dah mula jatuh, di situ baru aku mula mengenal Allah swt, alahamdulillah hati aku telah di suluh supaya menampakkan Allah swt.

semakin banyak aku belajar tentang islam, semakin aku dekat dengannya,Alhamdulillah aku diberikan nyawa untuk bertaubat dan kembali menjadi hamba Allah. semoga Allah menunjukkan jalan seandainya aku hilang arah, dan semoga Allah memegang erat aku di dunia dan di akhirat.

sekarang masa untuk aku belajar segala apa yang aku tak pernah tahu tentang islam. aku tahu hidayah perlu di cari, bukan dinanti. .aku akan cari sehingga aku menemukannya.

usaha dan doa, itu yang diperlukan. kerana syaitan takkan berhenti mengajak aku untuk kembali pada jalan yang pernah aku lalui dulu. . 

ya Allah, sambutlah aku, jangan biarkan aku terlepas dari peganganmu lagi.

21 comments:

syahirooAhmad said...

InsyaAllah wadi, Allah sentiasa bersama kita.. sentiasa

Ieyza Afieyna said...

alhsmdulillah.. sesungguhnya ALLAH ada bersama-sama kita dimana saja. yg peting tiap apa yg kita lakukan , ALLAH jgn dilupakan...

Mr.She said...

Amin.. yes, hidayah perlu dicari, bukan dinanti :)

rodonz's crews said...

btol tu..hidayah perlu dicari..try cri bku 'permulaan hidayah' karangn imam alghazali..insyaAllah

http://saengrodong.blogspot.com/2012/04/baucer-buku.html

Edy Fee said...

masih belum terlambat untuk berubah kan..untuk kita semua..hehe

kim heeruul said...

semoa allah makbulkan doa kamu. amin

TiraPengemis said...

aminnn~ smga berpgng padaNya...

zulhilmi tempoyak said...

Nama saya mohamad zulhilmi zulkefli. Berusia 22 tahun. Lahir di lenggong perak tetapi dibesarkan di pulau pinang kedah dan perak. Sekarang menetap di bangi untuk terus mencari dan menggali ilmu. Mengikuti program kewangan dan perbankan. Berat badan saya terpaksa dirahsiakan. Tinggi saya pon begitu. Hobi saya ialah membaca buku dan mengumpul setem. Saya suka Menunggang motosikal kriss100. Berwarna biru.


Cuba terangkan pasal diri anda pulak. Saya Nampak anda mempunyi ciri-ciri yang best. Anda agak kiut. Tampan. Cun. Cantik. Menarik.


Ehhhhh…. xtau la nk tulis ape dah...;p

zulhilmi tempoyak said...

Nama saya mohamad zulhilmi zulkefli. Berusia 22 tahun. Lahir di lenggong perak tetapi dibesarkan di pulau pinang kedah dan perak. Sekarang menetap di bangi untuk terus mencari dan menggali ilmu. Mengikuti program kewangan dan perbankan. Berat badan saya terpaksa dirahsiakan. Tinggi saya pon begitu. Hobi saya ialah membaca buku dan mengumpul setem. Saya suka Menunggang motosikal kriss100. Berwarna biru.


Cuba terangkan pasal diri anda pulak. Saya Nampak anda mempunyi ciri-ciri yang best. Anda agak kiut. Tampan. Cun. Cantik. Menarik.


Ehhhhh…. xtau la nk tulis ape dah...;p

cinta siswi said...

insyaALLAh. ALLAH sentiasa ade untuk kita.. :)

akuamir said...

alhamdulillah,, jage perasaan itu... :')

air mata yang mengalir kerane takut kan ALLAH,, boleh memadamkan api neraka,, :')

long time no see,, ingat lagi ??

chemay said...

Allah sentiasa bagi kita pelaung untuk berubah.
betapa mulianya Allah.
:)

Anonymous said...

hiya and welcome widieabudakjahat.blogspot.com blogger found your blog via Google but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have discovered website which offer to dramatically increase traffic to your site http://xrumerservice.org they claim they managed to get close to 1000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my site. Hope this helps :) They offer best backlinks service Take care. Jason

fierul said...

semoga kta akan sama sama kembali ke jalan yang benar ..

Anonymous said...

Beneficial info. Lucky me I discovered your website by accident, and i’m shocked why this coincidence did not occurred earlier! I bookmarked it. Payday Loan

Anonymous said...

Spot on with this write-up, I really assume this website needs significantly far more consideration. I’ll probably be once a lot more to read far a lot more, thanks for that information. Payday Loan

Anonymous said...

Hi ogrodzenia. Your article rocks too as getting a reputable superb understand!?? Payday Loans

Anonymous said...

widieabudakjahat.blogspot.com visit here Jika setiap hal di pembelian , Anda dapat mengantisipasi untuk mendapatkan persetujuan untuk online gajian hipotek dalam waktu yang sangat singkat yang kadang-kadang lebih rendah dari satu jam

Anonymous said...

widieabudakjahat.blogspot.com look at this web-site Kebanyakan cerita menunjukkan bahwa seseorang telah melakukan sesuatu kepadanya pertama dan pria baik berteriak atau mengancam mereka

Anonymous said...

widieabudakjahat.blogspot.com additional resources Kami membutuhkan Anda untuk benar-benar menjadi warga negara di negara itu yang Anda lamar , dengan setidaknya 18 bertahun-tahun usia , Anda harus memiliki pekerjaan yang memberikan Anda penghasilan tetap dan masih memiliki rekening bank yang valid

Anonymous said...

widieabudakjahat.blogspot.com check my site karena format memainkan peran penting dalam tugas

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...