Tuesday, May 15, 2012

cinta terpendam sampai tenggelam


semalam dapat jemputan kawin dari someone. sangat tak sngka dan rasa macam sedih pun ada. dah lama aku kawan dengan dia, dari kecik lagi sebab kitorang satu kampung. mandi sungai sama-sama, tolong orang kampung buat kenduri sama-sama, mengaji sama-sama, main terup, main carom . bak kata orang semuanya sama-sama.
bila dah besar panjang kita ikut haluan masing-masing tapi kita tetap kamcim. dalam tak sedar tu ada la sedikit perasaan, tapi aku ni jenis relexxx, wat derk je dulu. dia baik sangat, semua orang kampung suka kat dia sebab dia suka tolong orang, setia kawan, dia bukan jenis yang "say no to tolong org". tak dia bukan mcm tu.

aku ingat bila dah besar ni boleh la kawin dgn dia, rupenye idakkk. 9 tahun ak simpan perasaan, aku ingat dia paham tp dia lansung tak dpt detect. boleh plak dia suruh ak jadi pengapit sbb aku bestfrenzz dunia akhirat. adeh!
tapi xpe lah, aku ikhlas lepaskan dia. .bila dah ikhlas ni kita akan rasa tak perlu nyanyi lagu damn, damn, damn what i'd do to have you here, here, here. i wish you were here. tapi sekuat mana pun kita cuba tahan perasaan sedih tetap akn nangis jugak tau. tipu la kalo tak nangis kan. 
tapi tak bermakna kita tak bleh senyum, bak kata org ramai, cinta bukan untuk melemahkan, cinta untuk mnguatkan.

"jika kita mempunyai perasaan terhadap dia,
 beranikan diri untuk beritahu dia 
atau beranikan diri untuk melihat dia bersama orang lain." 

dan skrg aku pilih beranikan diri untuk jadi pengapitnya, biarlah cinta yang terpendam selama ni tnggelam selamanya boleh??.

7 comments:

fierul said...

kalau aku ..
aku tak tau masih mampu untuk berdiri teguh disitu atau tak ..

tabahkan hatinya ..

widiea azira said...

ak sbnrnye mcm tu jgk. .tp bt cool jer. belagak teguh berdiri demi negara.

Ieyza Afieyna said...

alahai.. sedih je baca.. xda jodoh tu.. xpe2 semga jumpa dgn org yg lebih baik. k :)

aReLaN said...

tulah.len kali jangan pendam tau.hmmm..camne nak buat.bukan jodoh dengan dia.sabar ye.tak semestinya yang kita nak itu yang terbaik sebab hanya ALLAH je tau pe yang terbaik buat kita kan.

widiea azira said...

insyallah. .ad lg yg lbh baik

aReLaN said...

btw, dah follow sini.salam perkenalan ye.

Edy Fee said...

kawin jgn tak kawin.hahaha tetiba

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...