Monday, July 09, 2012

hidup ini. .






hidup ini, biar la mcm mr.bean. eventhough org kata dia gila, dia tak pandai, dia tu otak tiga suku. at least dia dapat menghiburkan orang lain. orang akan selalu happy tgk dia.



kadang-kadang kena jugak jd mcm shin chan, walaupun dia nakal dan selalu buat kacau. tp nakal dia pun ada terhad nya,dia tak sakitkan hati orang, dia cuma tahu suka suki je, masalah semua tolak tepi. dia sayang family dia. dan family dia selalu rindukan kenakalan shin chan.



lepas tu kena jgk jd macam doraemon. walaupun dia selalu dijadikan bahan untuk kepentingan org lain, selalu kena tipu dek kawan-kawan. tapi at least dia selalu ada bila kawan-kwan dia dalam kesusahan. terutama si nobita yang bodoh tu.



hidup juga mesti jd macam spongebob. dia tak memilih bila berkawan, spongebob tak kisah berkawan dgn patrick yg bangang ,dia juga tak kisah bila squidward tak suka dia, dan dia tetap hormat mr.crab wlaupun mr crab tamak tahap gile vavi. bg spongebob, berkawan biar la ikhlas, jgn pndang hrta dn jgn pndang rupa. sbb dia sedar rupa dia mcamna.


kalo hidup macam nobita pulak. walaupun dia bodoh, dia  tak bijak, dia fail math, dia selalu kena buli dengan giant. at least dia tahu cara mencintai orang dan bagaimana untuk bahagiakan org tu. dia cintakan sizuka dan selalu berusaha untuk buat sizuka bahagia. 


hidup juga kadang-kadang tak adil seperti nasib naruto "ini tidak adil..tidak adil..bagi ku...". asyik dipinggirkan orang dan asyik dipandang rendah, tp naruto tetap berusaha, naruto selalu berlatih supaya dpt jd "hokage", bg dia “tiada apa yg mustahil dengan brusaha bersungguh2 walaupun ditakdirkan sentiasa bernasib malang…” 

tapi dalam hidup ni, jgn sesekali jd mcm sasuke, dia snggup menyusahkan diri demi untuk balas dendam. kita hidup ni jgn la nk balas dendam je, tak rugi pun kalo kita memaafkan org. takkan la kita berusaha semata-mata utk balas dendam? itu tak berbaloi !!! mcm sasuke ni, motif dia nk sgt jadi ninja sbb utk bls dendam kt abg dia je. .harap muke je hensem !

 
guys !! hidup ni kena macam Widiea !! enjoy je dengan apa yang dia buat, tak kisah apa org nak cakap, janji everything okey!! sbb mulut org kita tak boleh nk tutup then kita tak boleh nak puaskan hati org lain. .tp cukup la kita dpt puaskan hati kita sendiri.

 pissssss. . .

21 comments:

ღKekunangpelangiღ said...

Ahah ! betullah tu. :)

aReLaN said...

hahaha..yang penting jadi diri sendiri.pedulikan je orang lain.janji kita tak nyusahkan orang

wan niahix said...

betul tu... hidup kene enjoy... hehe...

p/s: tuka header dh ke? hehe...

"keep smiling"
^_^

-Wan Niahix-

eintan nurfuzie said...

betul2..

lama cik en x terjah blog kawan2 cik en ni..nak tau sebab pe.. kena tengok entry ini
http://www.nurfuzie.com/2012/07/kovensyen-kecemerlangan-diri-dvs-2012.html

Wanieys said...

jadi diri sendiri lebaih baik :))

Mishter Izwän said...

hdup mcm mishter izwan yg slalu tak pnh series . hehehe

hdup mcm shin chan paling best . :D

Apple said...

Peace. keikhlasan tu penting serupa spongebob. Lol.
Nobita ditakdirkan kawin adik Giant. Noooooo!!!

HeNRieTTa JoSe said...

shin chan and doraemon....

fierul said...

btul btul ..

wahhh layan semua karton .. hehe

Noraim said...

entry yg baik!

hidup ni biar atas kaki sendiri dan jgn terlalu fikir apa org kata.

Liza Razak said...

suka entry ni !! saya nak jadi doraemon boleh??..hehe

Lyaa Suriany said...

live life to the fullest eh.
hehe

Edy Fee said...

hahaha semua kartun sengal2.hehehe tgp tetap suka walaupon sengalluntuk hilangkan stress

Edy Fee said...

hahaha semua kartun sengal2.hehehe tgp tetap suka walaupon sengalluntuk hilangkan stress

tirahzairi said...

teruskan enjoy....hihi

Nurul Husna Mohd Hassan said...

jadik diri sendiri kan lebih baik ;)

nn lylyn said...

kite kena la epi2 slalu ^^

zulhilmi tempoyak said...

lebih kurang ke ngan saya..??

Atiqah Wadiah said...

hehe~btol tu..epy slalu..peace ^^

Masha Meisters said...

hehe....nampaknyer memg camtu lah....hihi

Kazen said...

mcm2 kan watak ada utk mnceriakan kita... kalu ade full movie mr bean leh gak donlod simpan wat tgok time bosan haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...