Tuesday, September 11, 2012

this is stupid !

i don't understand. .bila ada orang tanya "you study mana?" aku jawab aku study kat unisel, then tiba-tiba orang tu cakap
 "ouh you la yang pijak-pijak gambar PM tu kan?" see!! walaupun itu hanya gurauan tapi nampak bukan yang aku terkena tempias manusia-manusia yang tak bertanggungjawab tu.

seriously i don't get it. . kenapa perlunya mengadakan demostrasi macam ni hanya kerana ketidakpuas hati yang tidak relevent?? that is definitely not the right way of voicing your dissatisfaction 'desire'.. we have channels that we can voice it out..apa yang kalian buat nanti akan menyusahkan orang lain dan diri kalian sendiri..!!


i only have one word for these people..STUPID! tugas kalian sekarang adalah STUDY.. you are students for sake! not politicians or activists. .tugas seorang pelajar adalah untuk belajar.. habiskan dulu pengajian, then bila dah berjaya dan dah jadi orang baru pikir pasal bende ni. ni tdk, belajar pon entah ke mana.. dah berani nak buat macam-macam. akhirnya end up kat tirai besi jugak..remember that!!


kalian tak rasa macam mana peritnya orang-orang dulu untuk bebaskan Malaysia. sebab tu la kalian main BEDAL je ape yang kalian nak buat. come on la. .Malaysia dah aman dah, tak payah la nk ejas-ejas lagi. duduk je kat Malaysia ni.

19 comments:

HeNRieTTa JoSe said...

Haah...biasanya mmg org laen yg jd bahan...rakan sekampus...rakansekerja....rakan sekampung...bykkan sabar yea widiea....

NUR said...

ni ibarat kerana nila setitik, rosak susu sebelanga..

Nasuha said...

entah..

E'in said...

wat benda tak reti nak fikir.. nie laa die

Wanieys said...

tu la bila buat sesuatu tanpa berfikir...sabar jer k

Edy Fee said...

heheheehe
edy pon tak paham ngan manusi yg tak reti bersyukur

Atiqah Wadiah said...

apa lah motif budak tu buat mcm tu -..-'

Suria Karim said...

Salam... hai salam kenal...
widiea, sy ada jual popia mini utk raya hj nie... so kalau bminat rojer lah yer... hehe...

Lyaa Suriany said...

tak pasal org lain plk kena tempias

O CIKTEDDY said...

kan3..x bijak la org yg suke buat kecoh2 ni..isk3

cinta siswi said...

sbar ye dalim.. org buat cmtu sbb dyorg xde mentaliti.. huuu..

#jom kite pegi poke dahi satu2 dgn heels

kay_are said...

1st time sini.. hmm.. dah takde keje sangat yang sampai jadi cmtu tu..

Edy Fee said...

lama tak hupdate ni

eintan nurfuzie said...

tolongla sayang keamanan kita ni.
kan?kan?

tirahzairi said...

mulut orang.....hurmmm...
cer tnya kucing...senyap je...xckp pe2...paling x, meowww je...hihi

ps: guray je...jgn marah....hihi

tirahzairi said...

btw: im back...hehe

Eiqa Almond said...

Betul tuu kawan.!
Orang lain yg buat kita pulak yg kena tempiasnya.
Memang tak setuju sangat2x la dengan apa yg dorang buat niee.
Janganlah jatuhkan nama Malaysia buat malu je.

combi said...

betol..student nowdays blagak cam boleh ubah dunia..sila ubah dunia by steps ok..blaja dlu..kumpul2 ilmu..br leyh voice out dgn cara yg btoll...bkn wat demo xtentu hala camtuh..kan..(tremo lak) :P


#invited utk join giveway sempena pembukaan my blogshop :)

chemay said...

hmmm.
makin menjadi2 kebodohan manusia sekarang nih
=.=

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...