Monday, October 03, 2011

kenapa aku takut api?

myb rmai yg xtaw knp aku tkut api..kalo tau pn cuma family n kwan2 rpt je.tragedi yg sgt teruk dlm hidup aku.

ni adek aku sonia! dia comel kan..ak sayangkn dia sgt2.

1 ptg,mse tu ak xde kt umh..1 pnggilan ak trima dr adk ak suh pegi hospital,ak sgera pegi spital then tgk sonia yg dh trkopak kulit n rmbut yg trbakar,ak trus capai sonia dr pngkuan mak n bwa msuk ke ambulans utk bwa ke spital bsar kota bharu..kt sane sonia mnta d dukung,ak dkung dia slama 3 jam tnpa duduk sbb dktor x mhu sonia nangis,nnti muke dia pedih.

************
suara dia yg mengadu kesakitan tetiba trhenti.."doktor,ape yg brlaku??" xde pape yg brlaku,sonia di suntik bius.ak trsentap bila tgk muka dia yg di bius, bdn dia dh keras tp air mata still mengalir jtuh satu prsatu ke bahu aku.doktor mnta ak tggu d luar.

slma 3 bln kami smua x dbenarkn tgk sonia,dia di jaga rapi oleh phak hospital n kami x dbnrkn msuk utk elakkn jngkitn kuman.slepas 3 bln kmudian sonia sedar n 1 pmbedahan djlnkn utk tmpal kulit paha ke muka.pmbedahan tu brjln lncar.alhamdulilah sonia selamat

skg ak msih boleh dukung dia mcm selalu.
and dia pn bleh kiss ak mcm selalu.

kejadian tu disebabkn kecuain kami!! sgt cuai!..sonia main masak-masak n gunakan minyak petrol sbgai air..mnyak tu trkena kt baju then mase tu abang tgh bakar smpah..bila sonia dkt dgn api trus disambar..nasib mnyebelahi dia sbb kazen ak yg masih kecik tu padamkan api dr badan sonia sbb mase tu cuma mreka brdua,xde sape2 kt situ..cuai kan!!! itulah kebodohan kami!.kalo kazen ak x bijak utk padamkn api,kami cuma boleh tgk sonia yg rentung je..

ni sonia n kazen ak yg slamatkan sonia dulu.

skg dia dh okey,sdh sek then jalani khidupan mcm biasa.aku brsyukur sgt2 sbb dia selamat.

see dh boleh brgaya dpn camera.

tapi masalah yg x dapat di selesaikan..msalah aku! ak fobia dgn api..bila nmpak je api aku trbayang muka sonia yg trkopak kne sambar api.mmg family aku dh buatkan air solat hajat utk buang smua tu tapi still gak ade..

*****
so korg dh tau kan knp ak takut api.ak tkut bkn sbb aku penakut taw..tidak sama sekali..inilah sebabnye.bila nmpak je api air mata ak msti jatuh ngn sndiri tnpa perlu tgk drama sembilu kasih or 46 days.

aku syorkan korang sume takut ngn api sbb nati kt sane brtemu ngn api gak kn..huhuhu



p/s jangan sesekali benarkan anak maen brsendirian,then jgn sesekali sangka aku brutal x tkut api..eh!!




10 comments:

Ku Azhar said...

api neraka sngtlah panas T_T

Pendamba Mawar said...

noted about that..:)

sy faham fobia yang dialami

ZACK ENTRY said...

dahsyatnya guna minyak petrol..seb baik dah ok..^^

widiea azira said...

ku- taw xpe..sgt la panas nati.

widiea azira said...

pm-time kaseh sbb memahami!

widiea azira said...

zack-syukur sgt2 dh slmt..so nati jage ank dgn btul okeyh.sy dh serik!

asyraf oppa said...

nsb baek smuenye da ok..insyaallah fobia 2 dpt dikurgkn :)

asyraf oppa said...

nsb baek smuenye da ok..insyaallah fobia 2 dpt dikurgkn :)

widiea azira said...

insayallah bole d kurangkn..bosan ngn ejekkn member..haha

asyraf oppa said...

haha..mulut owg mmg cmtu.sbr la k

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...