Tuesday, February 14, 2012

lawatan ke institut kraf negara

lama gile aku tak update kan, biawak pun dah buat sarang dalam blog nih. walau tak update pun tapi aku tetap blogwalking, tgk perkembangan blogger- blogger lain, mcm-mcm perkembangan, ada yang hidung makin kembang dan whatever lah.

kali aku nak bercerita pasal lawatan aku kat ikn, kalo tak silap full name dy institut kraf negara.dah lama pergi sana tapi baru nak update. aku teruja gile tgk bakat-bakat seni dyorang tuh, untung betul dapat anugerah tu kan. kebannyakan dyorang ni berasal dari terengganu dan kelantan, tak heran lah kan sebab kebanyak orang-orang sana memang tukang kraf. okey lah layan je gambar-gambar yang aku hidangkan ni.

 okey 1st mestilah muke penaja dulu kan.

kedua pun sama.


ini proses tenunan, gurlgurl ni kata dari pagi smpai pagi balik dy dapat siapkan 15cm je. mati hidup balik pun aku rase ak tak sanggup, tapi dy boleh pulak cakap yg tenuan tu siap dlm masa seminggu, adeh!

 see. dah siap. harga dy lima belas ribu, tapi tak jual sebab hak kerajaan.



barang-barang yang dyorg buat ni kira macam esigment la jugak. .hasil final projek dyorg lagi gempak tau. jom tgk.









yang atas kerusi tu pun hasil kraftangan dyorg jugak. .haha

nanti tanya google la yer kalo tak puas hati.


10 comments:

Pendamba Mawar said...

yang atas kerusi tu jual cam ne>hahaha

Hans said...

wah
seronoknya
den tak pernah sampai sini lagi


P/S : Nak Minta Tolong Bantu Hans Menang iPad 2

http://hanspunyablog.blogspot.com/2012/02/pusingan-akhir-contest-gadget-impian.html

widiea azira said...

pm atas kerusi tu skrg ade sale..haha

widiea azira said...

hans, nati pegi la sane. .best.

kim heeruul said...

stylo gak hasil tangan org malaysia.. =)

cik wanie Lovela (CWL) said...

cam best <3

fierul said...

wahhh hebat ..

hish2 jelesnye . hehe ..

Rtp Farra Arisha said...

love to see like all these unique crafts :)

chemay said...

wahhh.
teringin nak pergi.
tak pernah lagi pergi sana tau.
:)

reenapple said...

aku dulu pom, sehinggalah tingkatan lima tak pernah sedar apa yang aku nak jadi.. bila dah naik form 4 aku nak jadi arkitek tapi mami aku tak bagi ambik kelas LKJ, dia paksa masuk kelas akaun.. hahah

dan sekarang aku nak jadi auditor... harap cita-cita aku tercapai...

aku doakan moga-moga cita-cita kau tercapai.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...