Wednesday, June 13, 2012

Cinta Dan Kesabaran




rasanya semester tujuh pling best ! apa tidaknya bila ada pulak member aku yg telibat dlm cinta 3 segi. hero dlm cerita tu bukannya hensem sgt pun, okey fine! kalo dy tak hensem xpe lah asalkan baik, tp msalhnya kedua-dua fail!! dh la muke mcm tu, prangai plk mcm tu. ( kpala otak uolls msti bleh agak kn mcm mne)

critanya brmula bila si dolah (mmg nm sbenar) ni cuba nk ngorat si jenab (juga nma sbenar). dlm masa smnggu dyorg dh declare cauple, ape kes?? ko jgn ckp kt aku yg "kalo dh cnta xkn bleh halang" yes !! mmg cinta tak boleh halang tp ko boleh "tahan" . tahan tu adalah sabar. sbenarnye prasaan cinta tu pn satu ujian tau, sejauh mna kita mmpu bersabar.

bila ko sabar, jiwa akan tenang dn hati pun cool. masa tu lah kita boleh buat keputusan yg terbaikkk. ni tidak! gelojoh sgt. ada je dolah tu duk mengayat, si jenab tu pn laju je jatuh hati. adeh!


skrg rasa malas nk berbelog sbb camera dh rosak, so xde pict menarik lagi :(

okey balik pda jalan cerita asal.dlm smnggu dolah ngn jenab cauple, tetiba ad prempuan dtg jumpe jenab then mengaku dia tu gf dolah, nma popuan tu suzitaik (nma kasi cantik sket). bila si suzitaik ni bgtau mcm tu then dolah pun turut mengaku, maka secara siaran lansung lah si jenab meraung-raung. masa tu nasi dah jadi bubur, tp kalo tmbh sayur dn ikn bilis n kicap kipas udang sikit, bubur tu mesti sedap.

so geng assabiah pun jalankan rncangan utk kenakan dolah. pd mlm tu dolah smbut bufday dgn suzitaik, masa tu lah jenab pergi. .trkejut beruk si dolah brsama muke beruknye. so malam tu jgk ak paksa jenab clash dgn dolah. mmg jenab clash tp ofcoz la sedih kn. btw ak bkn firestone sgt, tp trpksa firestone spya jenab buka mata. 

okey crita tu skadar intro utk ak kata yg cinta sejati iaitu cinta yg tak pernah melanggar hukum Allah swt dan tidak berlandaskan nafsu dan rupa paras semata-mata. itulah cinta sejati !! cinta mmg akan dtg dlm hati stiap manusia, kdg-kdg kita brkawan rpt dgn lelaki or prmpuan pn akn timbul prasaan cinta tu. siapa boleh halang?? tp ingt kita tetap boleh tahan ! 

jangan anggap org yg bersama kita sekarang adalah jodoh kita. sebab ketetapan Allah itu rahsia. berdoalah agar apa yg diharapkan itu sama dgn apa yg tercatat di lauh mahfuz. ak bukan nk bajet ustazah kt sini tp prinsip ni lah ak amalkan sejak 3 tahun dulu, insyallah hati tenang je wlau tak cauple sbb ad je org2 yg dtg nk brkwn dgn kita, mne tau kn antara org2 tu lah jodoh kita. yg penting mata tu kene keranjang sikit utk buat pilihan yg tepat dan relevan.

sekian tazkirah petang ini.


nephew baru, uolls blom kenal lg kan, next entri ak kenalkan, tu pun kali uolls nk berkenalan dgn dia lah :P

23 comments:

fierul said...

btul2 .. jdoh tuh di tgn tuhan ..
semoga jenab akan dpt jodoh yang lbih baik .. :)

chemay said...

part mata kena keranjang tu sangat2 setuju okay!
hahaha
:P

aReLaN said...

betul tu.kapel camne sekalipon kalau bukan jodoh kita,tetap tak ke mana.apa yang kita rasakan terbaik untuk kita tak semestinya terbaik buat kita di sisi ALLAH sebab hanya DIA sebaik2 perancang & pelaksana.

ღKekunangpelangiღ said...

Kalau dah tahap macam tu, bahaya juga. Boleh jadi lelaki, boleh jadi juga perempuan. Semua tak boleh percaya. kan? :)

ღKekunangpelangiღ said...

Kalau dah tahap macam tu, bahaya juga. Boleh jadi lelaki, boleh jadi juga perempuan. Semua tak boleh percaya. kan? :)

wan niahix said...

cinta tiga segi...

lagu tu... hehe...

"keep smiling"
^_^

-Wan Niahix-

LaLa mhdnor said...

nak hai kat baby comel tu, hai baby :P

widiea azira said...

laki or prempuan semua sama. .

semutsengal said...

jodoh tak kemana. eh ?


LALALALALLALALAA

Edy Fee said...

perghh ayat cinta...sape bercinta 3 segi tu...hurmmm
betul tu...kadang2 kita kene lepaskan org yang kita suka sebab orang yang kita suka tu takde hati pada kita

Masha Meisters said...

betul2...xsemestinyer yang kita bercinta bertahun macam nak tertonggeng2 ni adalah jodoh kita...

Mishter Izwän said...

belum tentu kapel kite kawin . belum tentu org yg kite tak suke . adalah jodoh kite sndri . :D

anamizu kaito said...

"mata kena keranjang sikit utk buat pilihan" <-- cik ana suke part ni! ahaksss =P






luv,
cik ana

Noraim said...

suka sgt ayat perenggan last tu!

kalau Allah dah kata dia bkn jodoh kita, maka bknla :)

nice entry btw :)

Atiqah Wadiah said...

krg asam punye dollah..boyer darat rupe nye -.-'

ejulz said...

tertarikh dgn cite ni.. :)

tirahzairi said...

C.I.N.T.A.....ermmmm....erkkkkk

anamizu kaito said...

ehem~ cecepat hapdet..hehe





luv,
cik ana

MawardiYunus said...

no komen huhuhuhu..

Manusia Biasa said...

cri chtbox xjmpe huhu so komen cnie hhahaha
thx.... betul tu..
dh follow jgk :)

rYnaH zaH said...

comelnya ank sapew tu cik wiwi?

widiea azira said...

@rYnaH zaH
anak sedara lah cik ijah oiii

Anonymous said...

After getting more than 10000 visitors/day to my website I thought your widieabudakjahat.blogspot.com website also need unstoppable flow of traffic...

Use this BRAND NEW software and get all the traffic for your website you will ever need ...

= = > > http://get-massive-autopilot-traffic.com

In testing phase it generated 867,981 visitors and $540,340.

Then another $86,299.13 in 90 days to be exact. That's $958.88 a
day!!

And all it took was 10 minutes to set up and run.

But how does it work??

You just configure the system, click the mouse button a few
times, activate the software, copy and paste a few links and
you're done!!

Click the link BELOW as you're about to witness a software that
could be a MAJOR turning point to your success.

= = > > http://get-massive-autopilot-traffic.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...