Sunday, July 01, 2012

ikut rasa binasa, tido mati, mati !!








malam tadi lepak dgn kawan dekat blue hall sebab nak ushar brader2 kat unisel ni, tapi sayang sebab takde yang menawan. 

tapi bukan aku nak cerita pasal tu, ak nak cerita pasal prkara yang berlaku selepas itu. dalam pukul 12 aku baru nak terhegeh2 masuk pagar ostel, tetibe je aku tgk guard berlari mcm ad emergency, so ak pun ikut berlari jugak la sebelah guard tu. aku pun tak tau kenapa, dia pn tgk aku mcm errrkkk dh budak ni knapa.

dengan muka tak bersalah aku buat2 kalut kat tmpat kejadian. rupanya ada kebakaran kat ostel popuan. so aku buat mcm sorang anggota polis yg tgh siasat kes bunuh (mmg kebakaran dgn bunuh ad kne mngena pun)
aku tanya orang tu, aku tanya orang ni..saje nak tau ape yang berlaku.

rupanya ostel tu terbakar sebab owner lupa tutup plug dapur. maklum la penat sangat masak untuk laki, anak2 n mak mertua berserta anak jiran kt ostel tu kn. lepas tu bleh pulak dyorg tido sampai org duk laung apiiiiiiiiiiii apiiiiiiiiii, haram dia tak sedar. nasib la guard ad kunci. kalo tak esok aku dah dapat masuk paper sbb compem2 la reporter ambik steatment dari student yg tgk kejadian tu.so aku lah tu !

kalo tido tu jangan tido mati, nanti mati derr!!! 

14 comments:

Edy Fee said...

hahahahha llupe tutup plug
ramainye masak....
haha lewatnye masuk hostel..hehehe
tak tolong padamkan api ka

widiea azira said...

lewat pn takpe sbb duk brkeliaran dpn ostel tu je. . erkk tlong tgk api pun dh ckup memadai kot haha

ejulz said...

seb baek xde pape.. hehe

semutsengal said...

amboi.amboi.


hmm, market sgt ke smpai takda jejaka yg menawan ?


hihihihi

widiea azira said...

ejulz. .tu la x berhati2 betul dyorang tuh

widiea azira said...

semut sengal, bukan market lah. .mata ni yg suke sgt tgk yg menawan. .biasa la,. .hahah

Noraim said...

kang xpasal2 femes kejap kan? hee.

Liza Razak said...

cuai sikit pon dah boleh membahayakan nyawa

fierul said...

ish ish bhaya tuh ..

wan niahix said...

hahaha... mmg terbaik...

"keep smiling"
^_^

-Wan Niahix-

Masha Meisters said...

hahahahaha...kelawakkan la pulak kisah ni...len kali tido tu letak sensor kat tinge ek...haha

Asep Haryono said...

Blogwalking aja nih. I knew your awesome blog from Intan Berlian personal one. Senang sekali bisa mampir di sini, dan offer you good friendship.

I will be back again real soon. Keep posting ya. What part of Malaysia you are residing now?

Greetings from Indonesia

eintan nurfuzie said...

so pasni kena alert sal plug2 tu

rYnaH zaH said...

amboi dah jadi pnylmat nie yunk . . .ahahahah..terlalu pnt masak tuk ank2 n laki2 ek . . . .ahhahaha . . lawak gile . .. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...